Antyspam
› OGŁOSZENIA
› FIRMY
› ARTYKUŁY
A1-TrzejMuszkieterowie(8)-od-08-11-2017-do-07-02-2018
B-1-POP-RADIO

Gdzie najlepsze lody na Ursynowie? NASZE TYPY

› biznes 3 miesiące temu    22.08.2017
Redakcja haloursynow.pl
komentarzy 0 ocen 13 / 46%
A A A
 fot. SK

Sa niezastąpione w upalny dzień, świetnie smakują też w deszczową aurę, są wybawieniem dla wszystkich, którzy mają gorszy dzień. Lody! Wolicie te tradycyjne - śmietankowe, owocowe, waniliowe, kakaowe? A może kuszą Was nowe, oryginalne smaki? Na Ursynowie powstało w ostatnim czasie mnóstwo lodziarni. Które z nich są najlepsze? Oto nasze TOP 4, które przetestowaliśmy na własnym... podniebieniu!


"ICE'n'ROLL"

Lodziarnia Ice’n’Roll to efekt pasji, uwielbienia dla lodów i chęci tworzenia “czegoś naprawdę dobrego” dla siebie i innych...

Nasze lody produkujemy sami w oparciu o najbardziej uznaną, włoską sztukę lodziarstwa oraz polskie produkty, dorzucając do tego solidną dawkę rock'n'rolla i wspomnianej pasji. Bezpośrednio importujemy najwyższej klasy dodatki ze słonecznej Sycylii, których producentem jest jedna z najbardziej uznanych firm tej kategorii we Włoszech - jesteśmy jedyną lodziarnią w Polsce, która pracuje na ich komponentach. Są to lody autorskie, komponowane wg. własnych receptur dopracowanych przy współpracy z włoskimi technologami. Nasze sorbety charakteryzują się wyjątkową kremistością i dużą (ok 80%) zawartością owoców, mleczne natomiast są wyjątkowo lekkie dzięki wyważonej proporcji śmietany i cukru. 

Przykładamy szczególną wagę do jakości każdego składnika, który wykorzystujemy- bardzo istotna jest dla nas tzw. czysta etykieta, czyli produkt bez szkodliwych dodatków chemii syntetycznej. Pilnujemy, aby wszystkie smaki były w 100% powtarzalne w każdym aspekcie - proporcji komponentów, konsystencji i oczywiście walorów smakowych, czyli takie jakich sami chcielibyśmy kosztować. 

O jakości naszych lodów mogą świadczyć oceny oraz opinie na naszej stronie facebookowej (https://www.facebook.com/icenrollpl/) oraz fakt, że w 2016 roku, po zaledwie 6 tygodniach działalności zajęliśmy 4-te miejsce w rankingu najlepszych lodziarni w Warszawie, prowadzonym przez portal Naszemiasto.pl. Mamy też kilkoro odbiorców zewnętrznych, którzy prowadzą własne lodziarnie w oparciu o nasz produkt.


"JESZ LODY"

  • KABATY, ul. Bronikowskiego 1 lok. 4/A1
  • WILANÓW, Al. Rzeczypospolitej 18/178U
  • godziny otwarcia: pon.-pt. 12:00 - 21:00, sob.-niedz. 11:00 - 21:00
  • www.jeszlody.pl

Jesz Lody to miejsce, w którym lody powstają rzemieślniczo, na miejscu. Najwyższej jakości składniki, duże ilości owoców, świeżość i dwa razy mniej tłuszczu niż w innych lodach - to wyróżniki kabackiej firmy. W Jesz Lody można kupić także lody bez cukru, polecane diabetykom. Wszystkie lody są bezglutenowe, a dla wymagających są też rożki bez glutenu.

W punkcie na Kabatach tego lata króluje smak bitej śmietanki w kilku odmianach. Znajdziemy tu również pyszne lody o smaku: kokos, amaretto z wiśniami, sorbet grejfrut, sacher, wanilia z pomarańczami, raffy, kawa bez cukru czy orzeźwiająca zielona herbata! 

Jesz Lody to również atrakcyjna oferta lodów na wynos: zakup dwóch pojemników o pojemności 500 ml, to trzecie pudełko gratis!

 


"ILCONO"

Lodziarnia IL CONO to miejsce, które powstało z pasji oraz zamiłowania do świadomego odżywiania się. Naszym celem było stworzenie konceptu, który różni się od innych jakością oraz wyjątkowością smaku. Swoją recpturę tworzymy sami od podstaw, a nie bazujemy na zalewających rynek gotowych półproduktach. Nasza baza, czyli lody śmietankowe powstają na autorskiej, w pełni naturalnej mieszance mleka, śmietanki, cukrów. Wszystkie dodatki takie jak np. pistację z Bronte, orzech włoski Sorrento, czy orzech laskowy z Piemontu importujemy bezpośrednio od producentów z Włoch.

Wszystkie sorbety, zgodnie z tradycją robimy z wody, owoców oraz cukrów.

Skoro o cukrach mowa... chcieliśmy pozostać wierni kilkusetletniej włoskiej tradycji, ale staraliśmy się odejść od przekonania ze lody muszą być bardzo słodkie i zawierać dużo suchej masy w postaci cukru. Dzięki przeprowadzeniu wielu prób udało nam się stworzyć mieszankę o obniżonej zawartości cukru, co przekłada się na niepowtarzalny "lekki" smak oraz zmniejszenie przyswajania cukru.

W swojej ofercie posiadamy 8 smaków zmieniających się codziennie (1 porcja - 4 zł, 2 porcje - 7 zł, 3 porcje - 10 zł, oraz dla naszych największych fanów 4 porcje za 13 zł). Lody można też zabrać do domu w izotermicznych opakowaniach (0,5 kg - 30 zł lub 1 kg - 50 zł). Na bazie naszych lodów od niedawna przygotowujemy Shake'i (10 zł) - Wam pozostawiamy wybór smaku. Oferujemy także pyszną włoską kawę (5-10 zł), Certyfikowane Bio Herbaty oraz Bio napoje cytrusowe sprowadzane prosto z włoskiego Rimini (10 zł).

Aktualnie przygotowujemy nowy, wyjątkowy produkt, który rozszerzy naszą zimową ofertę już od września. Więcej szczegółów pojawi się wkrótce na naszym Facebooku: facebook.com/lodyilcono


"U LODZIARZY"

  • Kabaty, al. KEN 19
  • Stokłosy, Dzwonnicza 3
  • Świętokrzyska 32
  • Carreofour Targówek, Głębocka
  • tel. 797 603 895
  • godziny otwarcia: 10:00 - 21:00
  • www.ulodziarzy.pl

To największa lodziarnia na Ursynowie, która od niedawna ma także swój drugi punkt na Stokłosach. Produkuje na miejscu prawdziwe lody na bazie mleka i wyłącznie naturalnych składnikach. Codziennie oferuje nowe smaki - w sumie ma ich w ofercie ponad 180! ​Z myślą o tradycjonalistach, w menu są 3 stałe smaki: truskawkowy, czekoladowy i śmietankowy. Dla poszukiwaczy ciekawych smaków lokal wprowadza codziennie nowy „smak dnia” i sorbet. Do tej pory można było trafić na: cytrynę z ogórkiem i bazylią, imbir z toffi czy owoce tropikalne. 

Wszystko przygotowywane jest ręcznie – od krojenia produktów, po mieszanie, aż do nałożenia na cukrowy wafelek. Lody sprzedawane są na packi - porcje są gigantyczne, co potwierdzają zadowoleni klienci. "U Lodziarzy" to nie tylko lodziarnia, ale także miejsce z pyszną kawą.

(materiał promocyjny)

+ 6 głosów: 13 (46%) 7 -
dodaj zdjęcia Masz swoje autorskie zdjęcia? Dodaj je do naszego tekstu.